Deca

Deca najčešće obožavaju Bowen tretmane. Možemo ih tretirati bilo gde, ona ne moraju da leže, pokreti se izvode brzo i efikasno tokom igre. Njihov organizam veoma lako prihvata nove informacije i vrši podešavanja bez potrebe da se oslobađa toksina i tenzije koje odrasle osobe zadržavaju u svom organizmu. Na Bowen tretman reaguju različito, neka deca se umire, dok neka postaju aktivna kao odgovor na terapiju.

bowen tehnika za decu

Kada se radi sa decom, Bowen procedure se primenju slično kao kod odraslih. Ipak kod mlađe dece ne moraju da se prave pauze između pokreta, tako da tretman traje oko 15 minuta ili kraće.

Stanja kod kojih Bowen tehnika uspešno deluje su različite vrste respiratornih problema: česte i uporne prehlade, rinitis, sinuzitis, zatim upale uha, digestivni problemi, razne vrste alergija, astma, ekcemi, noćno mokrenje, glavobolje, problemi sa spavanjem, ADD, ADHD, emicionalna nestabilnost, različiti padovi i povrede.

bowen za decu       bowen terapija za decu

bowen pokreti za decu

Takođe, Bowen tehnikom može da se koriguje ili poboljša postura kod razvojnih mišićno-skeletnih problema (skolioza, lordoza, kifoza, ravni tabani). Bowen efikasno deluje na bolje navike u spavanju, bolju koncentraciju bolju motornu kontrolu i koordinaciju, deca postaju smirenija i srećnija.

bowen decja terapija

Dećiji Bowen tretmani su veoma nežni i prijatni. Svi tretmani se primenjuju preko lagane odeće, bebe i malu decu roditelji drže u krilu tokom tretmana, a i kod malo starije dece roditelj je sve vreme prisutan u prostoriji tokom tretmana.

bowen-za-zdravu-decu

 

Autor: Dr Aleksandra Marić Dragaš

Sva prava zadržana © Bowen centar Beograd

Designed by NM Design